Klikgebit

Het klikgebit

Het klikgebit is een kunstgebit dat geplaatst wordt op implantaten. In essentie is het een regulier kunstgebit dat met drukknopjes op de kaak wordt geklikt. Implantaten zijn kunstwortels van titanium die door een implantoloog (de arts die de implantaten in uw kaak zet) in de kaak worden vastgezet. Doordat het klikgebit op de implantaten vastgeklikt zit blijft het kunstgebit goed op zijn plaatst en hoort “klapperen” van het gebit tot het verleden.

Voordelen

  • U kunt probleemloos vlees, appels of andere producten afbijten;
  • Uw tanden voelen aan als natuurlijke tanden;
  • U heeft geen problemen met eten of lachen;
  • Het klikgebit ziet er heel natuurlijk uit;
  • Het klikgebit biedt veel comfort;
  • Hoe gaat het in z’n werk? Allereerst kijkt een tandarts, of uw persoonlijke gebitssituatie geschikt is voor een klikgebit. Mocht dit het geval zijn, zal de tandarts uw medische gesteldheid met u opnemen en u doorwijzen naar een implantoloog. De implantologen waar wij mee samenwerken zijn gerenomeerde artsen met een goede staat van dienst.

Persoonlijk

Nadat de implantaten bij u door de implantoloog in uw kaak gezet zijn, komt u bij ons terug voor het klikgebit. Het klikgebit wordt u aangemeten door de specialisten van FairDent. Daarna maakt FairDent, in verschillende stappen en in nauwe samenspraak met u, een perfect passend klikgebit dat geheel afgestemd is op uw persoonlijke gebitssituatie. Rekening houdend met uw persoonlijke voorkeur qua model, kleur en de zetting van de tanden.

 

Voor de periode tussen het plaatsen van de implantaten en het plaatsen van het klikgebit, verzorgt FairDent een aanpassing aan uw huidige gebit, zodat u ten alle tijden een gebit in heeft.